Kysymys:
Hiivan uudelleenkäyttö edellisestä käymisestä
corymathews
2010-11-10 02:45:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olen lopettanut käymisen, minulla on suuri määrä ylimääräistä hiivaa perävaunun pohjassa.

Voinko käyttää tätä hiivaa millään tavalla uudelleen?

Toivottavasti vältän hiivan ostamisen uudelleen jokainen erä?

mahdollinen kaksoiskappale [Kuinka pidän hiivan ostamastani kannasta?] (http://homebrew.stackexchange.com/questions/10/how-do-i-keep-yeast-from-a-strain- että-ive-ostettu)
Neljä vastused:
#1
+5
Morgan
2010-11-10 02:56:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää sitä uudelleen, kyllä. Kuten PMV sanoi, se on yleensä ihanteellinen suuremmalle erälle.

Tämän haittapuoli on se, että usein tässä hiivakakussa on paljon humalaa ja muuta sekoitusta, mikä voi olla hyvin katkera, mikä vaikuttaa seuraavan erän makuun. Yleensä on hyvä tehdä tämä, jos katkeruuden tasot ja hiivaprofiilin ominaisuudet ovat samanlaiset. Tee esimerkiksi hefeweizen ensimmäiseen erään ja sitten siemenna vierre weizenbockille hiivakakulle.

Parempi käytäntö on päästä alkuun. Tee alkupala vähintään päivää ennen panimopäivääsi, sanoen 75% hiivasta myymälästäsi ostetusta paketista. Käytä loput 25% toisen, pienemmän käynnistimen muodostamiseen, jonka voit tallentaa myöhempää käyttöä varten. Näin voit olla varma puhtaasta kannasta ilman mahdollisia infektioita tai muita outoja hiivakakkuasi.

#2
+1
J Wynia
2010-11-10 03:09:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etsi hakusanalla "pesuhiiva" ja löydät paljon artikkeleita ja videoita, joissa kerrotaan, kuinka hiiva kerätään erästä ja käytetään sitä uudeksi eräksi. Joka kerta, kun teet sen, siirrät myös kaikki mutaatiot tai muutokset, jotka hiivapesäkkeellä on, eli et voi mennä liian monta sukupolvea ennen kuin makut alkavat muuttua.

Tämä voi olla myös tavallaan siistiä; teet valintapainetta hiivaasi ja olennaisesti kehität omaa "talosi kantasi" ajan myötä.
#3
  0
PMV
2010-11-10 02:49:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit.

Käytä sitä yleensä suuremmalla reseptillä, ellet pese myös hiivaa. Jos sinulla on jo vierre tehty, laita se vain hiivakakun päälle. Jos ei, tyhjennä suurin osa oluesta ja pudota hiiva puhdistettuihin muovipulloihin (lasi voi rikkoutua, jos korkki on suljettu) ja laita sitten jääkaappiin. Jos sinulla ei ole muovipulloja, käytä lasia, mutta peitä ne folioilla ilmatiiviin korkin sijaan.

#4
  0
Nathan Koop
2010-11-10 03:39:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minua on jonkin verran rentouduttu hiukakakkujen uudelleenkäytössä fermentaattorin pohjalla.

Minun tekniikkani ei ole "paras käytäntö", mutta se toimii ja on todella helppoa.

Ostan usein pari samaa imupakkausta ja teen ne takaisin takaisin, kun yksi on suoritettu ensisijainen käyminen ja olen sifonoinut sen toissijaiseen, aloitan seuraavan erän suoraan hiivakakulla, joka istuu primäärin alaosassa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...