Kysymys:
Arvioidaanko sokerin ja omenamehun suhde siideriin?
Richard Stelling
2010-11-09 07:22:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole löytänyt luotettavia reseptejä tai edes nyrkkisääntöjä, kun olen päättänyt sokerin määrän annoksesta siiderissä ja päärynäsiiderissä.

Haluaisin tietää likiarvoja makeille ja kuiville versioille.

Neljä vastused:
J Wynia
2010-11-10 01:10:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sokerin määrä ei muuta paljon makean / kuivan tulosta. Useimmat siideriin käytetyt hiivat fermentoivat kokonaan KOKONA sokeria, johon heillä on pääsy. Tämä tarkoittaa, että lisäämällä enemmän sokeria kuin mitä omenamehussa on alun perin, käytetään alkoholia ja mitä tahansa makua, jonka sokereiden käymättömät palaset jättävät jälkeensä.

Esimerkiksi hunaja ja ruskea sokeri käyvät kokonaan pois, mutta jätä mielenkiintoisia makuja taakse. Suurin osa hiivoista syö kuitenkin kaiken, mikä johtaa kuivaan siideriin.

Makeat siiderit saavutetaan yleensä joko käyttämällä hiukan, joka on erityisesti hieman laiska, tai jälkimmäisellä makeuttamisella. Esimerkki laiskasta hiivasta on "Sweet Mead" -hiiva, joka jättää hieman sokeria taaksepäin, kun ne ovat täysin valmiita.

Jälkiväritettäessä se on hieman hankalampaa, koska sinun on lopetettava hiiva-aktiivisuus ja lisää sokeria. Kemiallinen tai lämpöpastörointi on varma veto, ja kylmä-kaatuminen voi toimia, mutta hiiva on edelleen hieman aktiivinen ja palaa täydellä voimalla, jos neste lämpenee.

Siihen "inertimpään" nestettä, lisäät sokeria tai omenamehutiivistettä ja saat makeutta. Sitä makeat kaupalliset siiderit, kuten Woodchuck, tekevät.

Se voi olla ongelma, jos haluat pullottaa kunnon / karbonaatin, koska haluat elävän hiivan syövän sokeria karbonaattina, mutta haluat heidän jättävän jälkimmäisen makeuttamisen. yksin sokeri, mikä ei tarkalleen toimi.

dthorpe
2010-11-10 04:57:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän tekniikkaa on valita hiiva, jolla on alhainen alkoholin sietokyky, ja käyminen sammuu, kun alkoholipitoisuus nousee hiivan sietokyvyn yläpuolelle. Riippumatta sokerista, joka on jäljellä hiivan kuoleman jälkeen, määrää makeutesi.

"Piikitetylle" puolimakealle siiderille lisätään 5 kiloa ruskeaa sokeria per 5 litraa mehua ja käydään White Labs English Cider -hiivalla. Hiiva ylittää noin 10% alkoholia (!), Mutta jättää huomattavan määrän makeutta taakse. Sama hiiva suorassa mehussa käy kuivumaan, koska omenamehussa ei yleensä ole tarpeeksi sokereita, jotta alkoholipitoisuus ylittäisi hiivan sietokyvyn.

Koska hiivaa ei ole tappanut sulfiitit tai kuumuus, se on Siellä on edelleen käytettävissä hiilihapotettua siideriä pullossa. Pullottaminen sekoittaa seosta ja ilmastaa sitä jonkin verran, mikä herättää hiivan vain tarpeeksi karbonaatiksi. Varmista, että ensisijainen käyminen on kulunut täydellisesti ja on täysin lepotilassa ennen pullotusta, tai sinulla on riski räjähtää pulloista!

stanleytx
2013-09-07 21:52:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomaan, että melkein mitä minä fermentoin, viiniä, omenoita, persikoita, päärynöitä, kirsikoita ... Se, että aloitetaan yhdellä paunalla: gallona on aina reilu veto. Minulla on ollut hyvä menestys jopa 8 paunalla: gallona makeammille keksille. Olen samppanjahiivan fani, mutta haluan myös käydä korkean oktaaniluvun juomia. Voisin aloittaa pienemmällä toleranssilla hiivalla, mutta hieman korkean toleranssin hiivalla käymisen lopettamiseksi ja hyvin se toimii minulle.

Jos se on liian kuiva, viini ja siideri ovat erittäin anteeksiantavia. Lisää vain lisää sokeria ja anna sen istua uudelleen. Mikä on kiire? :)

Gonzo Don
2017-02-25 05:56:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2 kiloa valkoista sokeria 3 gallonaa omenamehua antaa sinulle kovaa siideriä, joka on noin 8% - 9% ABV. Sitä saat "pop" -viinistä, kuten Boone's Farm, mutta se tekee upeasta, erittäin kuivasta siideristä, jossa on noin kaksinkertainen "oomph", jonka saat kaupallisista tavaroista. mehutiiviste 3 gallonaa kohden, sekoita kevyesti, anna sen sekoittua noin 5 minuuttia ja sitten pullo. 2-3 viikon sisällä sinulla on täysin hiilihapotettu kova siideri. vuosien ajan olen tehnyt sitä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...