Kysymys:
Mitä vaikutuksia vesityypillä on oluelle?
divided
2010-11-10 20:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muuttaako esimerkiksi kova vesi todella makua niin paljon?

Tämä vastaus on aivan erilainen, jos valmistat täysjyvätuotetta. Tämä on hyvä aluke: http://www.howtobrew.com/section1/chapter4.html Ja jos sinulla ei vielä ole Palmerin kirjaa, kannattaa noutaa kopio: http://amzn.to/ruYsEl
Kolme vastused:
#1
+5
Morgan
2010-11-11 05:23:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, ehdottomasti.

Hyvä vesikemian lähde on Palmer's How to Brew: n osiot 15.0-15.4: http://www.howtobrew.com/section3/chapter15.html

Yleisesti ottaen:

Korkean bikarbonaatin (CO3) vedellä on korkeampi emäksisyys. Pilsnerin kaltaisen vaalean oluen valmistaminen käyttämällä runsaasti bikarbonaatteja sisältävää vettä tuottaa 'kovaa' katkeruutta. Tämän tyyppinen vesi suosii tummia oluita, jotka on valmistettu paahdetuista jyvistä - paahdetut jyvät ovat happamia ja tasapainottavat emäksisyyttä (ajatellaan Dublinin vettä Guinnessille). Trent) korostavat yleensä humalan makua ja koettua kuivuutta.

Natrium (Na) lisää 'pyöreyttä' ja korostaa maltaan makuja.

Lisää lukemista:

BJCP: http: //www.bjcp. org / study.php # vesi
DOZE-klubisivu vedellä: http://www.clubdoze.com/talks/waterchem.html

#2
+2
Herb
2010-11-10 22:08:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyhyt vastaus: kyllä.

Pidempi vastaus on monimutkaisempi; riittävän kova vesi aiheuttaa kaikenlaista iloa panimoprosessin aikana. Muista, että tämä koskee orgaanista kemiaa ja eläviä olentoja, jotka tekevät tarjouksiamme, minkä vuoksi (minulle) vaikea ymmärtää täysin. Panimokaverilta on saatavana loistava resurssi, jota suosittelen voimakkaasti lukemaan.

Iloisuus? Ole hyvä ja kerro yksityiskohtia.
Luulen, että kun ihmiset juovat tarpeeksi olutta, syntyy iloa. Joten siirtyminen suodatettuun veteen johtaa vähemmän hauska olut.
#3
+1
DJClayworth
2010-11-10 22:26:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdottomasti kyllä. On olemassa syy, miksi panimot sijaitsevat yleensä tietyissä paikoissa, ja on esimerkkejä panimoista, jotka muuttivat oluidensa maun muuttumisen seurauksena.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...