Kysymys:
Mikä on paras oluen valmistustapa aloittelijalle?
divided
2010-11-09 20:31:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on paras oluen valmistustapa aloittelijoille?

mahdollinen kaksoiskappale [Ovatko tietyntyyppiset oluet helpompia valmistaa kuin toiset?] (http://homebrew.stackexchange.com/questions/9/are-some-types-of-beers-easier-to-brew-than-others )
Neljä vastused:
#1
+13
sgwill
2010-11-09 20:59:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen aina jonkinlaista Alea.

Aloittelijan oluelle haluan aina suositella jotain hieman yksinkertaisempaa, jotta aloittelijalla on paremmat mahdollisuudet menestyä. Haluan heidän jatkavan panimoa!

Joten pysyisin poissa lagereista, koska he tarvitsevat usein enemmän laitteita viileänä pitämiseen. Pysyisin myös kaukana hapan oluista, koska ne voivat olla hienompia.

Suosittelen usein jotain, jolla on jotain merkkiä: joko pieni humala, kuten vaalea ale, ipa tai amerikkalainen meripihka, tai jotain paahteista, kuten stoutia jne. Tällä tavoin siellä on jonkin verran viljan / humalan makua, joka peittää mahdolliset alkuvirheet.

Mutta mielestäni paras neuvo on valita olut, jota aloittelija haluaa juoda. Ei ole mitään järkeä tehdä olutta, jota et halua juoda.

#2
+4
Nicholas Trandem
2010-11-10 04:39:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä sgwillin kanssa, mutta haluaisin lisätä, että haluat myös valita tyylin, joka voidaan tehdä vain ote + humala + hiiva. Ei ylimääräisiä jyviä jyrkkiin leikkauksiin aikaa ja vaivaa pois siitä ensimmäisestä hautumispäivästä. Yksi parhaista, mitä olen käyttänyt, on yksinkertainen hefeweizen: 6-8 paunaa. vehnä LME + 1 oz. tettnanger (60 min) + Wyeast 3068 (Weihenstephan Weizen). Helppo valmistaa, erittäin maukas, olosuhteet nopeasti.

#3
+2
David Liam Clayton
2018-04-11 18:02:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vehnäolutta (hefeweizen / wit) pidetään erityisen hyvänä aloittelijoille seuraavista syistä:

  • Heillä odotetaan olevan melko korkeat esteri- ja fenoliprofiilit, mikä peittää muut ei-toivotut makuja.
  • Ne voivat sietää melko laajan käymislämpötilan vaihteluvälin, ja alueen yläpää antaa enemmän banaani / kuplakumuja kuten edellä. Tämä tekee niistä ihanteellisia keittämiseen asunnossa, jonka lämpötila on> 20c koko ajan, ja / tai jos sinulla ei ole tapaa säätää lämpötilaa tarkasti (erityisesti matalampaa).
  • Ne ovat erittäin hiilihapotettuja ja täydellisesti soveltuu pullotukseen, mikä on yleensä kätevää aloittelijalle (vaaditaan nostoja / tynnyreitä).
  • Niiden ei odoteta tyhjentyvän (jotta hiiva rypistyy ja suspensiota laskeutuu) ennen juomista, eivätkä ne vaativat pitkäaikaishoitoa muista makuun liittyvistä syistä, joten niitä voi juoda käytännössä heti, kun hiilihapotus on valmis (~ 2 viikkoa).

Jos pidät tyylistä, nämä ovat hienoja oluita! Olen aloittelija ja olen tehnyt pari näistä kaikista viljaresepteistä, molemmat kertaa tyydyttävillä tuloksilla.

#4
+1
CLJ
2010-11-10 06:29:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että oluen tarkalla tyypillä ei ole merkitystä, mutta mielestäni sinun olisi parasta tehdä jotain tällaista:

  1. Yksinkertaiset oluet, joissa on vain katkera ainesosa, vievät vähemmän vaivaa kuin monimutkaisemmat vaaleat ale-siemenet, joilla on katkera, aromi- ja aromihumala.
  2. Jotain, joka ei ole kovapainoista. Haluat aloittaa jollakin, joka on OG 1.070 tai vähemmän, se vain helpottaa koko edistymistä.
  3. Käytä kuivahiivaa. Sinulla on vielä koko joukko hiivasoluja kuivahiivan kanssa. Sinun ei tarvitse tehdä alkupalaa ja sen halvempaa.
  4. Tee mallasuuteolutta, jossa on joitain jyviä, mutta älä aloita minimassalla tai täysjyvätuotteella.
  5. Hanki reseptipakkaus kotipannusta, joka ei vaadi toissijaista fermentointia.
  6. Tee se tänä vuoden aikana (ainakin kaakkoisosissa, joissa keskilämpötila on 60-luvulla), jotta sinun ei tarvitse käyttää lämpötilavalvottua jääkaappia.
  7. Osta 22 oz pulloa, jotta pullotusprosessi sujuu helpommin.
  8. Käytä desinfiointiainetta, jonka voit ostaa kodin panimosta. En suosittele valkaisuainetta.

Ennen kaikkea sinun täytyy valmistaa jotain haluamaasi, muuten et halua edetä ja rentoutua, ota kotipannu!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...