Kysymys:
Infektioiden seuraukset oluessa?
Bryan
2010-11-10 10:46:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki oppivat ensimmäisen panimokokemuksensa aikana, että tartunnan välttämiseksi sinun on puhdistettava huolellisesti kaikki, mikä koskettaa vierteesi kiehumisen jälkeen.

Mitä tapahtuu, kun vierre tarttuu? Kuinka tunnistat infektion ja mitä siihen voidaan tehdä? Voitko löytää sen ennen pullottamista? Tarkoittaako infektio erän menettämistä vai pystytkö siitä toipumaan? Jos voit toipua, miten oluen maku vaikuttaa? Onko infektio suuri mahdollisuus, jos et puhdista, vai yrittävätkö vain paranoidit oluen ystävät välttää pahimman mahdollisen tilanteen: hukkaan olutta?

Palasin takaisin lactobacillus-tartunnan saaneen Hefeweizenin kutsumalla sitä lambiksi ;-)
Meta-kysymys viimeisestä muokkauksesta: http://meta.homebrew.stackexchange.com/q/419/12577
Kolme vastused:
#1
+7
CJBrew
2010-11-10 17:07:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin heti miettiä kolmea indikaattoria.

  1. Herkullisia makuja tai outoja aromeja
  2. Olut, joka käy voimakkaasti odotettua kauemmin
  3. Muotit tai muu vierteen kasvu.

2 ja 3 voivat joskus olla normaaleja olosuhteista (lämpötilasta jne.) sekä vierteen painosta ja käyvyydestä riippuen. Toisinaan hiiva voi aiheuttaa oluelle outoa kasvua.

Mitä tulee makuun, ilmeisin on todennäköisesti etikan kaltainen maku. Olut voi myös maistua märästä pahvista, mätästä maidosta jne. Tartuntojen aiheuttamat maut ovat laaja. Lue John Palmerin "Kuinka valmistaa" kattava pelottava luettelo.

Minulla on kuitenkin oluessa kalvomuotteja, jotka eivät vaikuta makuun, mutta eivät näytä liian hyvältä fermentori. Jotkut villihiivat aiheuttavat oireen 2 ja fermentoivat kaikki mahdolliset sokerit, joten päädyt erittäin kuivaan olueseen, jossa ei ole kehoa, mutta ilman todella huonoja makuongelmia.

IMO saa varmasti infektion ennemmin tai myöhemmin, jos et puhdista kunnolla.

#2
+4
LoganGoesPlaces
2010-11-10 19:55:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli erä dunkelweizeniä, joka sai tartunnan, luulen, että suuhun. Maku on ilmeinen, se maistuu hapan. Aluksi ajattelin, että se oli täysin pilalla, mutta pidin kiinni erästä odottaakseni sitä. Ajan myötä makut pehmenivät ja se on nyt melko maukasta. Eräänlainen kuin tumma berliiniläinen weisse.

Puhdistaminen on ehdottomasti tärkeää, mutta vain se, että luisit ylös, ei tarkoita sitä, että eräsi täytyy pilata. Pidä kiinni ja kokeile sitä aina silloin tällöin. Saatat olla iloisesti yllättynyt.

+1, katso kommenttini kysymykseen, pariliitän happamani Hefeweizenin katkarapujen kanssa nyt ja se maistuu kunnolla
Onko kenelläkään ehdotusta siitä, mitkä bakteerit ovat syyllisiä tällaisessa tilanteessa? Muutama elää suussa - mikä tekisi siitä hapan?
Todennäköisesti lactobacillus
#3
+4
dthorpe
2010-11-11 03:40:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin panimoinfektioriski on asetobakteeri siitä yksinkertaisesta syystä, että asetobakteeria on kaikkialla ja kaikkialla. Se on keittiössäsi, käsilläsi ja usein hedelmätarhalla tuoreiden hedelmien pinnalla. Se on ilmassa ja laskeutuu kaikilla käytettävissä olevilla pinnoilla.

Miksi tämä on ongelma? Kaksi syytä:

  1. Asetobakteeri tuottaa etikkahappoa, joka tunnetaan myös nimellä etikka. Onko sinulla viinietikkaa tangossa? Todennäköisesti se johtuu jonkinlaisesta asetobakteeri-infektiosta.
  2. Asetobakteeri metaboloi alkoholin etikkahapon tuottamiseksi. Tämä eroaa hiivasta ja useimmista muista bakteereista - alkoholi estää hiivan kasvua, mutta se ruokkii asetobakteerien kasvua.

Kuinka muutat täysin hyväksi valmistetun juoman etikaksi? Jätä haude vain lämpimään huoneeseen avoimessa astiassa (peitä sideharsoilla, jotta virheet eivät poistu). Muutamassa päivässä se alkaa haistaa etikkaa, ja kahden viikon kuluessa sinulla on etikka. (ps Älä koskaan kokeile homebrew-etikkaa - korkea happopitoisuus voi aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja suussa!)

Sanitaatio on myös tärkeää, jotta voidaan vähentää riskiä, ​​että taudinaiheuttajat asuvat panimossasi ja aiheuttavat äärimmäisiä sairauksia tai kuolema jokaisessa, joka juo tuotetta. Todella myrkylliset bakteerit, kuten Clostridium botulinum (botulismi), voidaan tappaa keittämällä pitkiä aikoja, mutta niiden itiöt voivat selviytyä kiehumisesta ja aloittaa lisääntymisen joskus myöhemmin. Puhdistus kemikaaleilla ja / tai korkealla lämmöllä (yli 250 F) on ainoa tapa tuhota bakteerit ja niiden itiöt.

* Clostridium botulinum *-itiöt ovat kaikkialla, ja ne sattuu myös inaktivoitumaan helposti. Homebrewissa ensin hapen ja sitten alkoholin avulla. Olen huolissani siitä vain, jos eräsi ei ole käynyt ollenkaan. Ajattelin sitä kahdesti ennen kuin juot jotain, jossa viljassa kasvaa hometta. Mykotoksiinit ovat pelottavampia kuin botox.
"* inaktivoituu helposti *" Mitä tarkoitat tällä? Tarkoittaako tämä "estettyä kasvua ja botulismin tekemistä" vai tarkoittaako se "tuhoaa botulismitoksiinin, jos sellaista on luotu"? Happi, alkoholi ja matala pH estävät kaikki c. botuliini kasvusta (IIRC), mutta tuhoako toksiinin muu kuin lämpö
@roxOr En tiedä vastausta varmasti. Jos et kuitenkaan kasvata botulismi-bakteereja, mistä * botuliini * tulee? Luultavasti ei ole kovin suositeltavaa pitää käymätöntä vierettä anaerobisissa olosuhteissa huoneenlämmössä * ja sitten * ei kiehua ennen käyttöä. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä panimon kanssa. Ei myöskään ole suositeltavaa sitoa virtaa botoksilla tai metanolilla.
@qpr Tuhannet kotitekijät, jotka eivät tee chill-panimoa ilman tunnettuja botulismi-tapauksia, näyttävät esittävän anekdootteja todisteita siitä, että vierre ei ole hyvä väliaine botulismille. Varoitus: Olen koodiapina, en tiedemies.
Joten, mitä teet etikka-astialla, kun saat sen? Varoitat makutestistä ... Sekoitetaan veteen käytettäväksi?
Testaa happamuus lakmuspaperilla ja laimenna vedellä, jos se on liian korkea. Varastettu etikka normalisoidaan 5% happamuudeksi. En tiedä mitä se on pH: ssa, mutta se on tarpeeksi yksinkertainen lakmuskoestamaan myymälästä ostettua etikkaa ja verrata sitä hautumistuloksiin. Huomaa myös, että etikan happamuus on suoraan yhteydessä kahvin alkuperäiseen alkoholipitoisuuteen. Alle 10% ABV: stä ei tule palaa etikkaa. Brandy varmasti tulee.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...