Kysymys:
Kuinka voin valmistaa pullonhoitoa hapettamatta olutta?
Nicholas Trandem
2010-11-10 10:40:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen luultavasti liian paranoidi täällä, mutta mikä on paras tapa varmistaa, että pohja sokeri (minulla on tapana käyttää maissisokeria, joka on keitetty muutamassa kupillisessa vettä 5 minuutin ajan ja sitten jäähdytetty) sekoitetaan olueseen perusteellisesti hapettamatta sitä?

Pelkään, että sekoitan sitä liikaa, hapetan sen ja lisäät aromia, mutta minulla on ollut eriä, joissa pullot on pohjustettu epätasaisesti. Minun nykyinen prosessini on kaataa 70-80 ° F: n sokeriliuos perävaunuun ja sitten telata olut toissijaisesta sen päälle. Sitten pysäytän uuden perävaunun ja heilutan sitä noin 30 sekunniksi.

Neljä vastused:
#1
+5
Jeff L
2010-11-10 12:00:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Keitän ja jäähdytän aina pohjaainesokerini ja lisätään puolet pullotussäiliöön. Säilytän noin puolet oluesta ämpäriin ja sitten lisätään loput pohjustusliuoksesta, kun loppu olutta virtaa.

Jälkeenpäin käytän [desinfioitua] haudutuslusikkaa sekoittaen olutta pullotusastiassa. Niin kauan kuin vältät sen sekoittamista ja et aiheuta kuplia, olet kunnossa. Kyllä, siellä on aina pieni tartuntariski, mutta niin kauan kuin lusikka on puhdistettu kunnolla, et vaaranna suurta osaa, ja haluaisin mieluummin varmistaa, että pohja sokeri jakautuu tasaisesti kuin riskipullopommit myöhemmin. / p>

#2
+4
Fishtoaster
2010-11-10 10:54:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi käyttämääni tapaa ovat olleet:

  • Laita sokeriliuos pullotussäiliöön ja teline sitten varovasti fermentorista. Saapuvan oluen liikettä on paljon sekoitettavaksi sokeriin.
  • Sifoni tai kaada sokeriliuos varovasti oluen päälle, sekoita sitten puhdistetulla lusikalla hyvin hitaasti ~ 5 minuutin ajan.
Vau ... Luulen, että sinun pitäisi saada Patient Brewer -palkinto. Sekoitetaan 5 minuuttia? Teen vain pari räpyttelyä sokeriruokoineen.
#3
+2
jaredaritter
2019-11-01 00:12:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liiallisen hapettumisen aiheuttaminen on todella vaikeaa, jos et tee sitä tarkoituksella tai suorita ylimääräisiä siirtoja. Jos sinulla on ollut epätasainen pohja, sinun on parannettava sekoituspeliäsi. Jeffin menetelmä tulee olemaan hermovarmaa kaikille menetelmille, jotka eivät vain lisää siirappia sekoitukseesi.

Ehkä jokin asiayhteys auttaa mielesi / vainoharhaisuuden helpottamisessa. Väitän, että siirtosi hiilikuitupullosta pullotussäiliöön on suurin hapettumisriski, koska se jättää eniten pinta-alaa alttiiksi, minkä vuoksi jätämme putken nesteeseen siirron aikana, kun se on mahdollista, eikä ajamalla alas sivulta. Pinnan ja tilavuuden suhde 1/16 tuuman syvävirrassa, joka kulkee kauhan sivua pitkin, on todella korkea. Kauhassa vain sen ylin kerros altistetaan ilmalle myös varovasti sekoittaen. Se ei ole melkein mitään verrattuna kokonaistilavuuteen.

Se on kuin kalasäiliö. Ilman jonkinlaista tarkoituksellista ilmastamista kalat kuolevat hapen puutteen vuoksi suhteellisen lyhyessä ajassa. Voimakkaat roiskeet tai mekaaniset kuplat ovat ainoa tapa laittaa tarpeeksi happea liuokseen selviytymisen kannalta. Vaikka se ei ole aivan sama, se antaa käsityksen pituuksista, joita tarvitaan happitason merkitykselliseen nostamiseen.

#4
  0
Rob
2019-11-01 23:42:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hapetus, joka johtuu hapen kulkeutumisesta pakkauksen aikana, on tärkeä huolenaihe kaikille pakkaustavoille POIS PÄÄLTÄ kun pohjustat ja käsittelet pulloa.

Aktiivisesti kuluttavat hiivasolut sokerit hapen läsnä ollessa kuluttavat kaiken käytettävissä olevan hapen aktiivisesti ja tehokkaasti. Koska olet pohjamaali (lisäämällä sokeria), voit luottaa siihen, että hiiva kuluttaa happea, kun ne tuottavat hiilihapotuksesi. Sama väite pätee, jos pohjustat ja käsittelet tynnyriä (olettaen, että tarjoilet tynnyristä käyttämällä paineistettua hiilidioksidia työntämään olutta ulos tynnyristä käsipumpun sijaan).

Jos ovat pakotettuja hiilihydraatteja (tai jopa esitäyttöä ja kunnossa) tynnyrissä ja sitten täyttävät pullot vastapainetäyteaineella, sinun on ehdottomasti huolissasi hapen pääsystä.

Koska voit luottaa mihin tahansa (kohtuullinen) hapen määrä, joka syötetään pohjustuksen aikana, jotta hiiva syö sitä nopeasti, sinun on varmistettava, että pohjasokeri on sekoittunut hyvin olueseesi ennen pullojen täyttämistä. Oikean sekoituksen puute on paljon suurempi riski lopputuotteellesi kuin ylisekoittaminen (ja ylimääräisen hapen lisääminen).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...